Αυτό είναι το νέο Kia Ceed - Free Sunday
Αυτό είναι το νέο Kia Ceed

Αυτό είναι το νέο Kia Ceed

Έκθεση εικόνων

 

Το νέο Ceed βασίζεται σε μία εξίσου νέα πλατφόρμα με την ονομασία K2 με τους Κορεάτες να κάνουν λόγο για ένα hatch με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και με τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Για αυτό θα υπάρχει και παραμετροποίηση σασί μέσω του Drive Select και δύο επιλογών (Normal και Sport).

Η νέα γενιά ονομάζεται Ceed (και όχι Cee’d) και όπως η προηγούμενη σχεδιάστηκε και θα παράγεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Σλοβακία. Εδώ βλέπετε την πεντάθυρη έκδοση -τέλη του χρόνου αναμένεται και η station- η οποία σχεδιαστικά μας παραπέμπει στο Stonic και σε ορισμένα σημεία στο Stinger.

Το ταμπλό με την οθόνη αφής που ξεχωρίζει από το ταμπλό μας παραπέμπει στο εξίσου ελκυστικό του Stonic. Στις πιο βασικές εκδόσεις το μέγεθος της touch-screen είναι 5 με 7 ίντσες, ενώ στις top εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει μεγαλύτερη 8άρα, JBL ηχοσύστημα, ασύρματη φόρτιση smartphone κ.α.

Πλήρης είναι το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (μεταξύ των οποίων το Lane Keeping Assist , Active Cruise Control κ.α.), το νέο Ceed θα διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Επίσης η Kia κάνει λόγο για μεγαλύτερη ευρυχωρία με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 395 λίτρα (+15 σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο).

Μία νέα turbo έκδοση στα 1.400 κ.εκ. αντικαθιστά τον παλιό 1.6 και αποδίδει 140 άλογα. Στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 1.4 με 100 άλογα, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει η τρικύλινδρη 1.0 T-GDi με 120 άλογα. Νέος είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 CRDi με 115 και 136 ίππους διαθέτοντας νέο καταλυτικό σύστημα και με εκπομπή 110 γρ. CO2/χλμ.