Πωλείται η Ferrari F1/87, η τελευταία που φτιάχτηκε με τον Enzo εν ζωή - Free Sunday
Πωλείται η Ferrari F1/87, η τελευταία που φτιάχτηκε με τον Enzo εν ζωή

Πωλείται η Ferrari F1/87, η τελευταία που φτιάχτηκε με τον Enzo εν ζωή

Μέσα στο Μάιο θα πουληθεί σε δημοπρασία ένα μονοθέσιο ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ferrari. Όχι για τις επιτυχίες του στις πίστες αλλά γιατί είναι το τελευταίο που φτιάχτηκε με τον Enzo να βρίσκεται εν ζωή.

Πρόκειται για την Ferrari F1/87 που οδηγούσε ο αξέχαστος Μίκαελ Αλμπορέτο στο πρωτάθλημα του 1987. Έχει σχεδιαστεί από τον Gustav Brunner με λίγη βοήθεια από τον φημισμένο βρετανό μηχανικό John Barnard. Ο κινητήρας των 1.500 κυβικών με το turbo είχε πλέον γωνία 90 μοιρών, αντί για 120 που είχαν οι προηγούμενοι, ενώ η ισχύς του έφθανε στα 950 άλογα σε ρυθμίσεις δοκιμών και στα 880 άλογα στον αγώνα.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο το οδήγησε ο Αλμπορέτο στο Ουγγρικό, το Αυστριακό, το Ιταλικό και το Πορτογαλικό Γκραν Πρι. Και παρά τις καλές επιδόσεις του στα δοκιμαστικά, προβλήματα στην αξιοπιστία του κινητήρα τον οδήγησαν να εγκαταλείψει και στα τέσσερα από αυτά.

Το μονοθέσιο το τελευταίο χρόνο παρέμενε σε ειδικό χώρο φύλαξης με ελεγχόμενες συνθήκες, ενώ ο οίκος Bonhams λέει ότι τα μηχανικά του μέρη θα χρειαστούν μία σοβαρή αναπαλαίωση αν είναι να ξαναμπεί σε λειτουργία. Παρ' όλα αυτά και λόγω του ότι ήταν το τελευταίο της εποχής του Enzo Ferrari, αναμένεται να ξεπεράσει τα 900.000 ευρώ.