Ποιο μοντέλο της Renault ήρθε από άλλο πλανήτη; - Free Sunday
Ποιο μοντέλο της Renault ήρθε από άλλο πλανήτη;

Ποιο μοντέλο της Renault ήρθε από άλλο πλανήτη;

Έχοντας παρουσιάσει την τελευταία τετραετία 11 νέα μοντέλα, η Renault, τράβηξε τα βλέμματα με το πρωτότυπο Trezor. Ένα μοντέλο που σηματοδοτεί ένα νέο σχεδιαστικό κύκλο που θα χαρακτηρίζει τα μελλοντικά μοντέλα της Γαλλικής εταιρίας.
Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Groupe Renault, Laurens Van den Acker δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί αν δεν είχε ανανεωθεί στο σύνολο της η γκάμα της εταιρείας.
Οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα σχήμα με τις κλασσικές αναλογίες ενός GΤ και στιλιστικά στοιχεία τα οποία, παρά την απλότητα τους εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά. 

Renault Trezor 660_1

Όλα τα παραπάνω έγιναν εφικτά χάρη σε μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που σε μεγάλο βαθμό εφαρμόζονται ήδη στα μοντέλα της Renault.
Το Trezor χρησιμοποιεί για την κίνησή του αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια με συστοιχίες που βασίζονται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί και το Zoe Z.E. 40. Επίσης, η μονάδα παραγωγής ισχύος προέρχεται από το μονοθέσιο της Formula-e όπου η Renault είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Πέρα από τα σαφή πλεονεκτήματα σε επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος, η ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στους σχεδιαστές (π.χ. μικρότερες ανάγκες για ψύξη) και παράλληλα απαράμιλλη οδηγική αίσθηση χάρη στην άμεση απόκριση στο γκάζι και την υψηλή ροπή από μηδενικές στροφές.

Renault_Trezor_inside_660

Με δυναμικό σχεδιασμό, τεχνολογία αιχμής και έχοντας στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη μερίδιο αγοράς 27%, η Renault με το Trezor δίνει μια σαφή εικόνα για το μέλλον της αυτοκίνησης, με ένα όχημα που είναι φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον, αλλά παράλληλα γεμάτο ένταση τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και οδηγικής αίσθησης.