Θα δούμε τελικά πίστα Formula 1 στην Ελλάδα; - Free Sunday
Θα δούμε τελικά πίστα Formula 1 στην Ελλάδα;

Θα δούμε τελικά πίστα Formula 1 στην Ελλάδα;

Όλο και πιο κοντά είμαστε στην ιδέα της δημιουργίας μιας πίστας Formula 1, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, με τη νέα λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού "Διελπίς Περι Αγώνων" να κάνει την δυναμική της εμφάνιση σε μια πρώτη παρουσίαση – συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου St. George Lycabettus. 

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) καλωσόρισε τη νέα προσπάθεια που αποτελείται από τους ανθρώπους τις "Dielpis Formula 1" που εδώ και 5 έτη καταβάλουν προσπάθειες ώστε να κάνουν πραγματικότητα τη διοργάνωση αγώνων F1 στο Λιμάνι του Πειραιά.

Dielpis_F1_660

Η εκδήλωση ξεκίνησε στη κατάμεστη αίθουσα από τη Γενική Γραμματέα της Λέσχης, κα Ελένη Δημητροπούλου, που παρουσίασε και τον συντονιστή της εκδήλωσης, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο, τον κο Γιωργο Λυμπεράκη, Πρόεδρο της Trident cars.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Λέσχης κο Θανάση Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους δημιουργίας της "Διελπίς Περι Αγώνων" και στις πρώτες πρωτοβουλίες της λέσχης για διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητος εντός πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα κ.α.

Το παρών έδωσε και ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, ο οποίος αφού χαιρέτησε την ίδρυση της νέας λέσχης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΟΜΑΕ τόσο στην προσπάθεια για τη διεξαγωγή αγώνων εντός πόλης από τη "Διελπίς Περι Αγώνων" όσο και για την πολυετή προσπάθεια της DielpisFormula1.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ιστορική αναδρομή στις καταβολές των αγώνων εντός αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα από τον Ηλία Καφάογλου, δημοσιογράφο - συγγραφέα - συνεργάτη ΕΜΠ, και με την προβολή βίντεο της περιοχής που έχει γίνει ο σχεδιασμός για τη πρόταση DielpisFormula1.

Στην εκδήλωση υπήρξαν και εκλεκτοί καλεσμένοι όπως οι: Νάσος Αθανασίου του Σύριζα, Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Επιχειρηματιών Ελλάδος, Σήφης Βαλυράκης πρώην Υπουργός, Θεόδωρος Παραστρατίδης βουλευτής Σύριζα, Άντζελα Γκερέκου, πρ. Υπουργός, Γιώργος 
Πουσσαίος πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη ζωγράφος, Θεόδωρος Χαραγκιώνης πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι του χώρου.