Έρχεται η πιο ισχυρή Aston Martin... - Free Sunday
Έρχεται η πιο ισχυρή Aston Martin...

Έρχεται η πιο ισχυρή Aston Martin...

Η πιο ισχυρή έκδοση αυτοκινήτου που θα κατασκευάσει ποτέ η Αγγλική εταιρία, ακούει στο όνομα 001 και θα είναι εξαιρετικά γρήγορη, σπάνια και φυσικά απρόσιτη σε κόστος. 
Πρόσφατα, η Wall Street Journal δημοσίευσε πως σε συνομιλία τους με τον CTO της Red Bull Racing, Adrian Newey (όπου μαζί με την Aston Martin έχουν αναλάβει το project), τους είπε μερικά πράγματα παραπάνω για το νέο "διαστημικό" μοντέλο.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του, το 001, και σύμφωνα με τον A. Newey, θα εξοπλίζεται με έναν διάταξης V12 κινητήρα που θα αποδίδει 1.000 ίππους!

am_rb_001_8_660

Το βάρος του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 2.200 κιλά και για το 0-320 χλμ/ ώρα (σωστά διαβάσατε!) χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα. Ενώ για να σταματήσει από τα 320 χλμ/ ώρα χρειάζεται μόνο 5 δευτερόλεπτα.
Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει από 0 στα 320 χλμ/ ώρα και να σταματήσει σε τελείως σε συνολικά 15 δευτερόλεπτα! Τι στο καλό; 

Όπως αναμένεται, το 001 θα είναι ιδιαίτερα σπάνιο μοντέλο μιας και μόνο 175 από αυτά θα κατασκευαστούν στον κόσμο, εκ των οποίων τα 150 θα μπορούν να κινηθούν στο οδικό δίκτυο και τα υπόλοιπα 25 θα είναι αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.
Και τώρα που τα μάθατε όλα αυτά, εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε 1 από τα 175 AM-RB 001 θα πρέπει να μπείτε σε λίστα αναμονής, αλλά το σημαντικότερο που ίσως σας προβληματίσει λίγο, είναι πως χρειάζεται να διαθέτετε περίπου 2,8 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα για την αγορά του!