Συνεργασία Jaguar Land Rover με τις Ford και Tata Motors - Free Sunday
Συνεργασία Jaguar Land Rover με τις Ford και Tata Motors

Συνεργασία Jaguar Land Rover με τις Ford και Tata Motors

Τεχνολογίες που επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να "συνομιλούν" μεταξύ τους, αλλά και να αντιδρούν στην σήμανση του δρόμου αυτόνομα.
Οι τεχνολογίες για ένα τέτοιο αυτόνομο αυτοκίνητο είναι προτεραιότητα στην έρευνα της Jaguar Land Rover. Πάνω από 100 ερευνητικά αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί για να δοκιμαστούν οι νέες τεχνολογίες στα επόμενα 4 χρόνια. Απώτερος στόχος είναι αυτές οι τεχνολογίες να εμπλουτίσουν την οδηγική εμπειρία, αλλά και να κάνουν τον οδηγό πιο ασφαλή, πιο γρήγορο στις αντιδράσεις του και την οδήγηση του πιο καθαρή. 

Ο επικεφαλής ερευνητής της Jaguar Land Rover, Tony Harper, δήλωσε: "Γνωρίζουμε πως υπάρχει τεράστια προοπτική για αυτές τις τεχνολογίες σε μελλοντικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα είχαμε εστιάσει στην επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων της Jaguar Land Rover, και τώρα η συνεργασία με τις άλλες μάρκες, είναι ένα πολύ σημαντικό σκαλοπάτι για τις μελλοντικές εξελίξεις. Στόχος μας είναι να δώσουμε στον οδηγό τη σωστή πληροφορία, την κατάλληλη στιγμή και θα μείνουμε πιστοί στη δέσμευσή μας". 

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει και αυτόνομες και ημι-αυτόνομες τεχνολογίες για να βοηθήσει τον οδηγό τόσο στα δύσκολα όσο και στα εύκολα κομμάτια της οδήγησης, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πως ο οδηγός θα απολαμβάνει την κάθε στιγμή στο δρόμο. Στόχος είναι να κάνει την αυτόνομη οδήγηση βιώσιμη στο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας, εντός και εκτός δρόμου και σε όλες τις συνθήκες. 

jaguar_driving_660

Οι νέες Αυτόνομες Τεχνολογίες:

Με το σύστημα Advanced Highway Assist, το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει προσπέραση αυτόματα ή και να παραμείνει στη λωρίδα του, χωρίς ο οδηγός να χρειαστεί να ακουμπήσει το τιμόνι ή τα πετάλια. 

Το σύστημα Electronic Emergency Brake Light Assist προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα όχημα μπροστά φρενάρει απότομα ή απροειδοποίητα.  Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε συνθήκες ομίχλης, ή σε κάθε περίπτωση που το μπροστινό όχημα δεν είναι ορατό. 

Φαντάσου να οδηγείς μέσα στην πόλη χωρίς να χρειαστεί να σταματήσεις σε φανάρι, γιατί είναι όλα πράσινα. Αυτό είναι δυνατό με το σύστημα Green Light Optimal Speed Advisory. Το αυτοκίνητο συνδέεται με τα φανάρια, συμβουλεύοντας τον οδηγό για την ιδανική ταχύτητα που πρέπει να αναπτύξει για να φτάσει στο φανάρι όταν θα είναι πράσινο. Με αυτό θα υπάρχει σημαντική βελτίωση στη ροή της κυκλοφορίας, στις εκπομπές CO₂, αλλά και στην άνεση του οδηγού.