Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις για γυναίκες οδηγούς στην Σαουδική Αραβία - Free Sunday
Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις για γυναίκες οδηγούς στην Σαουδική Αραβία

Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις για γυναίκες οδηγούς στην Σαουδική Αραβία

Πάει χάλασε ο κόσμος, αφού στην πιο συντηρητική ίσως χώρα στον κόσμο θα έχουν δικαίωμα από του χρόνου να οδηγούν και οι γυναίκες!

Έτσι, μετά την άρση της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών στη χώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να διαφημίσουν τα αυτοκίνητα τους στο… νέο κοινό αφού πλέον το πελατολόγιό τους έχει διπλασιαστεί. Ουσιαστικά η αλλαγή της νομοθεσίας ανοίγει τον δρόμο σε 9 εκατομμύρια νέες οδηγούς, πολλές εκ των οποίων έχουν ευρωπαϊκή ή άλλη εθνικότητα (και παρόλο που δούλευαν εκεί δεν είχαν μέχρι στιγμής δικαίωμα να οδηγούν στη χώρα).

Η κίνηση αυτή αναμένεται να απογειώσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων και έτσι όλοι παίρνουν θέση, παρότι τα πρώτα διπλώματα σε γυναίκες δεν πρόκειται να εκδοθούν πριν από τον Ιούνιο του 2018. Ήδη εταιρίες, όπως η Ford, η Nissan και η VW ήδη έβγαλαν τις πρώτες διαφημίσεις και ανακοινώσεις στο twitter, οι οποίες, όπως βλέπετε, είναι στοχευμένες στο συγκεκριμένο γυναικείο κοινό με hashtag τύπου #Welcome to the driver’s seat, #Saudi Women Move και #Saudi Women Can Drive.