Αυτό είναι το νέο Suzuki Ignis (δοκιμή) - Free Sunday
Αυτό είναι το νέο Suzuki Ignis (δοκιμή)

Αυτό είναι το νέο Suzuki Ignis (δοκιμή)

Θυμάστε το παλιό Ignis της Suzuki;
Ε ξεχάστε το!
Το νέο μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με το παλιό.
Όπως όλα τα Suzuki, έχει τη δική του προσωπικότητα και εμφάνιση.
Πρόκειται για ένα ultra compact SUV το οποίο εντάσσεται στην Α κατηγορία και προσφέρεται 2κίνητο ή 4κίνητο. 
Βλέποντας το δεν συνειδητοποιείς πως μπορεί να κάνει τόσα παρά το μέγεθος του.

Τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, είναι προσεγμένο και δεν του λείπει τίποτα.
Συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.2Dualjet, απόδοσης 90 ίππων και από μια γκάμα 14 χρωματικών συνδυασμών, που περιλαμβάνει 8 μεταλλικά χρώματα αμαξώματος και πέντε επιλογές διχρωμίας. 

suzuki_ignis_interior

Νέο πλαίσιο, νέες αναρτήσεις και φυσικά νέα εμφάνιση και δυνατότητες. Οδηγήσαμε και το 2κίνητο και το 4κίνητο μοντέλο που αρχικά δεν σε ενθουσιάζει ιδιαίτερα. 
Ο μαλακός συμπλέκτης και το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο κάνει άνετη την οδήγηση στην πόλη. Κατά τη δοκιμή μας και με λίγο πιο απαιτητική οδήγηση, ανακαλύπτει κάνεις πως στρίβει και "πατάει" ωραία στο δρόμο, κάτι που εκπλήσσει θετικά!

Το 4WD Ignis χρησιμοποιεί την τετρακίνηση All Grip Auto της Suzuki με συνεκτικό συμπλέκτη viscous. Μεταφέροντας αυτόματα τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, το σύστημα μεγιστοποιεί την απόδοση. 
Κάτι που απέδειξε έμπρακτα σε μια εκτός δρόμου διαδρομή. Οι επιδόσεις του ήταν ιδιαίτερα καλές στο χώμα και έτσι καταλαβαίνει κανείς γιατί το σύστημα αναρτήσεων είναι πιο "σκληρό" στο 4κίνητο μοντέλο, σε σχέση με το 2κίνητο. 
Οι αναρτήσεις του Ignis σχεδιάστηκαν εξαρχής για να ταιριάζουν με τη νέας γενιάς πλατφόρμα και να αυξάνουν την ακαμψία. 

suzuki_ignis

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του Ignis, είναι ο μεγάλης χωρητικότητας χώρος αποσκευών,ο οποίος αγγίζει τα 267 λίτρα (227 λίτρα για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με All Grip) και είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του. Απέχει 18 cm από το έδαφος και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 900 κιλά.
Διατίθεται για παραγγελία σε 3 εκδόσεις (GL, GL+ & GLX) με την κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς, με την πρώτη έκδοση του 2κίνητου Ignis GL να βρίσκεται στις 11.530 ευρώ και την 4κίνητη Ignis GL+ στις 14.030 ευρώ.
Επίσης, στην 2κίνητη έκδοση προσφέρεται προαιρετικά και το κιβώτιο 5 σχέσεων AGS (AutoGearShift), το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Suzuki που διενεργεί αυτόματα τις λειτουργίες του συμπλέκτη και της αλλαγής ταχυτήτων για λογαριασμό του οδηγού.

Σε γενικές γραμμές και βάσει της τιμής του είναι ένα αξιόλογο αυτοκίνητο που σίγουρα θα ταρακουνήσει αρκετά τα νερά του ανταγωνιστή του, Fiat Panda.
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως το Ignis κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιαπωνία και διατίθεται με 5 χρόνια εγγύηση όπως και υπόλοιπα μοντέλα της Suzuki.