Η πολιτική μοναξιά του Νίκου Παππά - Free Sunday
Η πολιτική μοναξιά του Νίκου Παππά

Η πολιτική μοναξιά του Νίκου Παππά

Μία αγωγή με αποδέκτες το ελληνικό δημόσιο, δύο υπουργούς και έναν γενικό γραμματέα Υπουργείου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Είναι εύλογο ότι πρόκειται για θέμα, το οποίο δεν αφορά μόνο τους τρεις εμπλεκόμενους, τον κ. Παππά, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Κρέτσο, αλλά μας αφορά όλους. Διότι η αγωγή είναι και κατά του ελληνικού δημοσίου, άρα αν ο ενάγων δικαιωθεί, θα πληρώσουμε όλοι.

Περίπου 3 ευρώ στον καθένα μας αντιστοιχεί, όσο κάνει ένας καφές. Χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Διότι και ο όμιλος Μπόμπολα το 2010 κέρδισε 70 εκ., επειδή δεν έκανε την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα έχει λαμβάνειν 110 εκ. , διότι έκτοτε κανείς δεν τον έβαλε στις πληρωμές.

Δε θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά ακριβώς επειδή η αγωγή στρέφεται κατά του Δημοσίου, θα ήταν εύλογο να υπήρχε μία απάντηση από την κυβέρνηση. Κάποιος να μας καθησυχάσει ότι δε θα πληρώσουμε. Αλλά δεν ήλθε. Ούτε σε ένα από τα συνήθη επιθετικά non paper του Μαξίμου, ούτε από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είναι επίσης εναγόμενος, ούτε από τον λαλίστατο γενικό γραμματέα, ο οποίος έγραφε άρθρα σε εφημερίδες του εξωτερικού για τη δαφνοφόρο μάχη της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής.

Ο μόνος ο οποίος αντέδρασε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, με όποιον τρόπο αυτός έκρινε κατάλληλο, ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Σε υψηλούς τόνους, πολιτικοποιώντας το θέμα και βάζοντας στο κάδρο της απάντησης, τόσο την αντιπολίτευση, όσο και το ΕΣΡ.

Όμως ο κ. Παππάς ήταν μόνος. Δεν τον ακολούθησε κανένας από τους λαλίστατους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον Σεπτέμβριο του 2016 κατάγγειλαν «αεροπειρατείες» και άλλα παρόμοια και πανηγύριζαν για τον θάνατο της διαπλοκής.

Ο κ. Παππάς έμεινε μόνος για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς ήταν και ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα ήθελαν να ρισκάρουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κανάλι, στο οποίο δε θα εμφανιστούν ποτέ.

Και υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι. Κάποιους τους ξέρει, κάποιους τους φαντάζεται. Αλλά θα χρειαστεί πολύ πολιτικό κουράγιο από δω και πέρα.

Ο κ. Παππάς έμεινε μόνος διότι η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει το βασικό ένστικτο της ηγετικής ομάδας του κόμματος: Την πολιτική επιβίωση.