Νέα στοιχεία για τον Νίκο Παππά κατέθεσε στην Προκαταρκτική, ο Χρήστος Καλογρίτσας - Free Sunday
Νέα στοιχεία για τον Νίκο Παππά κατέθεσε στην Προκαταρκτική, ο Χρήστος Καλογρίτσας

Νέα στοιχεία για τον Νίκο Παππά κατέθεσε στην Προκαταρκτική, ο Χρήστος Καλογρίτσας

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τις ενέργειες του υπουργού Επικρατείας των κυβερνήσεων Τσίπρα, Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών διαβίβασε στην στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής ο κ.Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Καλογρίτσας σε ενημερωτικό σημείωμα χαρακτηρίζει υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει sms και τιμολόγια που επιβεβαιώνουν – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές - ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές για το πώς θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά.

Ο κ Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής.

Ο κ. Παππάς είχε διαψεύσει ότι είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα – ccc, προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών είναι ο κ.Λιανός.

Κατέθεσε SMS του κ. Παππά προς τον ίδιο όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)».

Σύμφωνα με τον κ.Καλογρίτσα, αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα - Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.

 

Ο κ. Παππάς έχει αρνηθεί πως ο ίδιος συντόνιζε και καθοδηγούσε τον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αντληθούν χρήματα από άλλους επιχειρηματίεςΕπίσης κατέθεσε εειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο κ. Καλογρίτσας είχε υποστηρίξει πως από την έκδοση της εφημερίδας και εως το διάστημα που παρέμεινε στην επιχείρηση διέθεσε περίπου 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο ίδιος έχει διευκρινίσει ότι τα χρήματα αυτά δεν σχετίζονται με το ποσό που του επιστράφηκε μετά την ακύρωση του τηλεοπτικού διαγωνισμού