Τα αυτιά του Τσακαλώτου κι ο Πύργος της Βαβέλ - Free Sunday
Τα αυτιά του Τσακαλώτου κι ο Πύργος της Βαβέλ

Τα αυτιά του Τσακαλώτου κι ο Πύργος της Βαβέλ

 

Χθες η εταιρεία ALCO ανακοίνωσε μία δημοσκόπηση της, σύμφωνα με την οποία, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες.

Για λόγους που αφορούν την ίδια, η εταιρεία προτίμησε να μη δώσει τις συγκρίσεις με την προηγούμενη που είχε κάνει, ενώ ο επικεφαλής της έκανε μία ανάλυση στην οποία επισήμανε ότι τα δεδομένα της πρόθεσης ψήφου έχουν σχετική αξία τόσο μακριά από μία εκλογική αναμέτρηση”.

Όπως είναι φυσικό, μετά από ένα κενό σχεδόν τριών μηνών από την τελευταία δημοσκόπηση, η έρευνα έτυχε μεγάλης προβολής.

Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ” έγραψε στον τίτλο του, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας ένας φιλικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιστότοπος.

Όμως όποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει το περιεχόμενο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά στο από που προκύπτει ο τίτλος. Δεν υπήρχε κανένα συγκριτικό στοιχείο που να δικαιολογεί τον τίτλο.

Στον ιστότοπο της εταιρείας υπήρχαν οι προηγούμενες έρευνες της. Στη δημοσκόπηση του Ιουνίου και του Φεβρουαρίου δεν δημοσιεύεται ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου η διαφορά ήταν στις 7,5 μονάδες, τον Δεκέμβριο δεν δημοσιοποίησε πρόθεση ψήφου, τον Νοέμβριο ήταν στις 6,4 μονάδες.

Ο τίτλος στο φιλοΣΥΡΙΖΑϊκο ιστότοπο δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα επιχείρημα το οποίο στις σημερινές τηλεοπτικές συζητήσεις θα χρησιμοποιήσει η κυρία Αυλωνίτου.

Άλλωστε δύο πράγματα είναι αξιώματα στον σύγχρονο πολιτικό διάλογο τα τελευταία χρόνια:

  • αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

  • οι εξελίξεις στην Ελλάδα συμβαίνουν για να δικαιώνουν τον Τσίπρα.

 Πρακτικά τι νόημα έχει οποιαδήποτε συζήτηση όταν ο Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς και η υποδόση των 800 εκ. θα καταβληθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και ο Τσακαλώτος καταγγέλλει ως ανυπόστατα όλα όσα ελεχθησαν για τον Σεπτέμβριο τονίζοντας ότι επειδή όλα βαίνουν καλώς, η υποδόση θα καταβληθεί τον Νοέμβριο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Μετά από αυτά γιατί να πάρουμε σοβαρά την διάψευση του ότι του τράβηξε το αυτί ο Μοσκοβισί;

 Προφανώς στις σύγχρονες μεθόδους της ΣΥΡΙΖΑϊκής διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τραβάει αυτιά, όχι όταν δύο υπουργοί διαφωνούν, αλλά όταν συμφωνούν δημοσίως.

Σε κάθε περίπτωση αν αυτή η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συντονισμένη κεντρική επιλογή, είναι απορίας άξιο πως η κυβέρνηση καταφέρνει να είναι τόσο ασυντόνιστη.

Αν είναι από ανοργανωσιά, έχουν μπροστά τους ένα ιστορικό καθήκον, Να διαψεύσουν ως ανυπόστατο το μύθο ότι ο Πύργος της Βαβέλ κατέρρευσε λόγω πολυγλωσσίας.