Η επικίνδυνη πολιτική αφέλεια του Μεγάρου Μαξίμου - Free Sunday
Η επικίνδυνη πολιτική αφέλεια του Μεγάρου Μαξίμου
Απο την προχθεσινή πορεία στα Σκόπια

Η επικίνδυνη πολιτική αφέλεια του Μεγάρου Μαξίμου

«Η ιταλική κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να μάθει εάν ο Σαλβίνι είναι στη λίστα μισθοδοσίας του Πούτιν», είπε χθες σε συνέδριο στο Μιλάνο, ο γεννημένος στην Ουγγαρία, εβραϊκής καταγωγής, δισεκατομμυριούχος, Τζόρτζ Σόρος, υπαινισσόμενος ότι ο ηγέτης της Λέγκας στην Ιταλία είναι υποχείριο του προέδρου της Ρωσίας.

Ο κ.Σόρος, λίγες ημέρες πριν, είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την Ουγγαρία γιατί οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί δεν μπορούν πλέον να εργαστούν μετά τις απαγορεύσεις, που τους επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο κ.Ορμπαν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε προχθές το BMRO στα Σκόπια κατά της αλλαγής ονόματος στην χώρα του, έπλεξε το εγκώμιο των θαρραλέων ηγετών του κόμματος, που δεν υποκύπτουν κάτω από την πίεση των ξένων δυνάμεων.

Στα Σκόπια είναι κοινό μυστικό ότι το ΒΜΡΟ ως ξένες δυνάμεις, οι οποίες προωθούν τον συμβιβασμό με την Ελλάδα και στις οποίες αναφέρθηκε ο κ.Όρμπαν, δείχνει τον κ.Σόρος.

Το BMRO είχε στις πρόσφατες πολιτικές αναταράξεις που οδήγησαν στην κυβέρνηση Ζάεφ -Αλβανών την πλήρη υποστήριξη του κ.Πούτιν, τον οποίο χθες ο κ.Σαλβίνι της Λέγκας χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους πολιτικούς αυτή τη στιγμή.

Και μέσα σε αυτό το τοπίο, που δημιουργείται στην Ευρώπη, κάποιοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, νομίζουν ότι μπορούν να τα έχουν καλά και με τις δύο πλευρές.

Να συμπεριφέρονται πολιτικά όπως ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι και να εφαρμόζουν τις πολιτικές που εξυπηρετούν τη Μέρκελ και τον Μακρόν...

Ε, δεν γίνεται...