H ταπεινωτική αλαζονεία του κ.Νίκου Κοτζιά - Free Sunday
H ταπεινωτική αλαζονεία του κ.Νίκου Κοτζιά

H ταπεινωτική αλαζονεία του κ.Νίκου Κοτζιά

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι χθεσινές πληροφορίες, σήμερα θα είναι μία μεγάλη μέρα. Η Αθήνα και τα Σκόπια θα καταλήξουν σε μία συμφωνία η οποία θα επιλύσει το θέμα του ονόματος, το οποίο ταλαιπωρούσε τις δύο χώρες από το 1991.

Οι δύο βασικοί διαπραγματευτές είναι σε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω. Δεν έχουν κανένα περιθώριο να πουν όχι.

Το πρόβλημα του ονόματος λύθηκε όχι επειδή οι δύο πλευρές το ήθελαν, αλλά επειδή εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο θέμα διευθέτησης και επανακαθορισμού των ζωνών επιρροής.

Λύθηκε όμως;

Δεν θα φανεί αύριο. Θα φανεί αφού δούμε την περίφημη συμφωνία του κ. Τσίπρα.

Οι πρώτοι οιωνοί δεν είναι καλοί γιατί δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, ως συνήθως, να διχάσει. Ο κ. Κοτζιάς προσπάθησε να ταπεινώσει αυτούς στους οποίους στηρίζεται η ελπίδα να περάσει η συμφωνία.

«Καλύτερη συμφωνία από αυτή που φέραμε, ουδέποτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έφερνε», είπε χθες αλαζονικά ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ντρέπεται για τη συμφωνία που... δεν έκανε.

Είναι βέβαιο ότι η κυρία Μέρκελ θα είναι ικανοποιημένη που η πρόσκληση και μόνο στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ επιτάχυνε τις εξελίξεις που οδήγησαν στη λύση και μπορεί η ΕΕ να ισχυρίζεται ότι αντισταθμίζει τους τριγμούς με μία νέα διεύρυνση.

Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο ότι ούτε στην ελληνική Βουλή θα είναι όταν έλθει η συμφωνία προς ψήφιση, ούτε στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένη...

Η αλαζονική στάση του κ. Κοτζιά δείχνει ότι η κυβέρνηση “επέλυσε” το ζήτημα με καθαρές κομματικές προσδοκίες και γι' αυτό δεν θέλει συμμάχους. Αλλιώς δεν θα τους προκαλούσε...