Οι Ρώσοι χτύπησαν όταν ο Τσίπρας αποσταθεροποιήθηκε - Free Sunday
Οι Ρώσοι χτύπησαν όταν ο Τσίπρας αποσταθεροποιήθηκε
Η φωτογραφία που ανάρτησε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στη σελίδα του στο facebook στις 31 Ιουλίου

Οι Ρώσοι χτύπησαν όταν ο Τσίπρας αποσταθεροποιήθηκε

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη απειλή», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός όταν το βράδυ της 23ης Ιουλίου  γύρισε από το Μόσταρ.

Χθες «κύκλοι» του Υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισαν «ασύμμετρη κίνηση», την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Αν η κίνηση της Ρωσίας να προχωρήσει σε αντίποινα για την απέλαση των ρώσων διπλωματών, ήταν εξίσου ασύμμετρη με την απειλή που δέχτηκε η χώρα το βράδυ της 23ης Ιουλίου, το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι στα αντίποινα, η Μόσχα κατέλαβε την ελληνική κυβέρνηση τόσο απροετοίμαστη όσο την είχε καταλάβει η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η απόφαση των Ρώσων να μην επιτρέψουν την είσοδο στον διευθυντή του γραφείου του κ.Κοτζιά σημαίνει πρακτικά ότι οι Ρώσοι εστιάζουν το πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις στον Υπουργό Εξωτερικών.

Άλλωστε η αμερικανική πλευρά διέδιδε ότι ο κ.Κοτζιάς τους είχε πείσει ότι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι στις ρωσικές προθέσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Αν δε το επίμαχο θέμα είναι η υπονόμευση της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο Έλληνας υπουργός την είχε χαρακτηρίσει αριστούργημα και την προέβαλε ως προσωπικό του επίτευγμα.

Ουσιαστικά δηλαδή, η Μόσχα δείχνει τον κ.Κοτζιά ως υπεύθυνο για την κρίση στις διμερείς σχέσεις ενώ μπορεί και να υποδεικνύει τον τρόπο να επιλυθεί το πρόβλημα.

Διότι η απαγόρευση εισόδου στον διευθυντή του γραφείου του, συμπίπτει με την απομάκρυνση από την κυβέρνηση δύο προσωπικών πολιτικών φίλων του Υπουργού Εξωτερικών, γεγονός που έχει οδηγήσει στην πολιτική του αποδυνάμωση.

Και μάλιστα στη στιγμή που η ευνοϊκή μεταχείριση του κ.Κουφοντίνα έχει δυσαρεστήσει σφόδρα, αυτούς που θα αποτελούσαν αντίβαρο στη ρωσική πίεση. Δηλαδή τις ΗΠΑ.

Αν εξεπλάγησαν και με αυτό, ας γίνουν αναλυτές του Facebook, όπως εξελίχθηκαν απο χθες που προσπαθούν να ερμηνευσουν την φωτογραφία του κ.Λαβροφ, την οποία είχε αναρτήσει στις 31 Ιουλίου, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με την παρακάτω εισαγωγή:

«Φωτογραφία θεραπευτική: Ισχύει για άρρωστα μέρη στον πλανήτη. Σε ορισμένα γεωγραφικά σημεία μπορεί να προκαλέσει ένα φαινόμενο εξορκισμού».

H φωτογραφία είναι 2045 like, 123 σχόλια και 731 κοινοποιήσεις...