Οι Πρέσπες στη βουλή με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! - Free Sunday
Οι Πρέσπες στη βουλή με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!

Οι Πρέσπες στη βουλή με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!

Σύμφωνα με όσα δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εισηγηθεί τη συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή με ένα κοινοβουλευτικό τρικ.

Να ισχυρισθεί ότι η αποχώρηση του κ.Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα, δεν ακυρώνει την ψήφο εμπιστοσύνης που προχθές πήρε στον προϋπολογισμό.

Κοινώς δηλαδή, ο κ.Καμμένος και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να μην την ρίξει έτσι ώστε να συνεχίσει να κυβερνάει.

Δηλαδή και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να μην αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να εισηγηθεί στη βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε.

Όμως σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα, η αποχώρηση του ενός εταίρου από μία κυβέρνηση συνεργασίας, σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτός πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να έχει τη νομιμοποίηση να εισηγείται νομοσχέδια, όχι οι άλλοι ότι δεν την έχει. 

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα είναι η συμφωνία των Πρεσπών,

Όλα τα υπόλοιπα είναι κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, τα οποία δεν παραγράφονται με την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Η προκήρυξη εκλογών, δεν μπορεί να είναι το αντάλλαγμα της υπερψήφισης ενός νομοσχεδίου που πραξικοπηματικά θα έχει εισαχθεί στη βουλή.

Και αυτό είναι ευθύνη του προέδρου της βουλής. Διότι στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα, μειοψηφικά σχήματα δεν μπορούν κυβερνούν.