Μία στείρα συμπολίτευση - Free Sunday
Μία στείρα συμπολίτευση

Μία στείρα συμπολίτευση

Το ΠΟΤΑΜΙ από χθες απειλείται να είναι το τρίτο κόμμα, ο επικεφαλής του οποίου κάνει τα στραβά μάτια στις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του, για να διατηρήσει τη δυνατότητα να έχει τα προνόμια αρχηγού κόμματος.

Προσπάθησε να έχει μία κοινή γραμμή σε ένα ζήτημα, το οποίο κατέστη μείζον αλλά το κόμμα δεν μπορεί να έχει κοινή γραμμή. Και αποφάσισαν ότι δεν θα έχουν γραμμή και θα ψηφίσουν κατα συνείδηση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η συζήτηση μέσα στο κόμμα γίνεται σε περισσότερες από μία βάσεις. Κοινώς δηλαδή ανταλλάσσουν απόψεις και προσπαθούν να καταλήξουν σε κοινή άποψη αλλά συζητούν για διαφορετικά θέματα.

Δύο από τους πέντε βουλευτές του νομίζουν ότι το μείζον είναι η συμφωνία με τα Σκόπια. Δύο άλλοι από τους πέντε βουλευτές του θεωρούν ότι το μείζον είναι η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση.

Κι ο πέμπτος δηλώνει ότι συμφωνεί και με τα δύο.

O κ.Σταύρος Θεοδωράκης χθες δήλωσε ότι δεν θέλει το ΠΟΤΑΜΙ να είναι μία στείρα αντιπολίτευση.

Κινδυνεύει να γίνει μία στείρα συμπολίτευση. Κι αυτό μέχρι τις εκλογές. Διότι κόμμα στο οποίο η ελευθερία της συνείδησης είναι το άλλοθι της αδυναμίας πολιτικής συμφωνίας, αποκλείεται να φτάσει στις κάλπες.