Ο Ευκλείδης χτίζει την επόμενη ημέρα του στον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Ο Ευκλείδης χτίζει την επόμενη ημέρα του στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευκλείδης χτίζει την επόμενη ημέρα του στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο να γίνει ένα κόμμα «σούπα», που οποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε άποψη, θα μπει μέσα, ως αριστερά θα κατέβει στις εκλογές», είπε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο ράδιο Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν μιλήσει σε εκδήλωση στην πόλη, έξω από την οποία υπήρχαν και πάλι διαμαρτυρίες.

Και λίγες ώρες αργότερα ήλθε η ανακοίνωση του ευρωψοφοδελτίου του κόμματος, στο οποίο μπήκαν και η κυρία Κουντουρά, η οποία μάλλον απέχει από το να είναι αριστερά, και ο κύριος Δανέλης, ο οποίος δηλώνει πιστός στις αρχές του Ποταμιού, το οποίο επίσης δεν είναι αριστερα.

Αυτό το οποίο λέει ο κ.Τσακαλώτος όμως δεν είναι αυτό το οποίο λέει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος προωθεί μία διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα το οποίο έχει ο κ.Τσιπρας ως αρχηγος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, το έχει και σε εσωκομματικό επίπεδο.

Οι «άλλοι», οι όποιοι άλλοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι του και δεν τον εμπιστεύονται.

Ο κ.Τσακαλώτος δεν θέλει συνεταίρους στην επόμενη ημερα στο εσωτερικό του κόμματος. «Κάθε συνεργαζόμενη δύναμη θα διατηρήσει την οντότητά της», είπε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ο «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδίδει καμμένη γη στη ΝΔ».

Ότι λέει και κάνει ο Υπουργός Οικονομικών είναι με το μάτι στην ημέρα μετά την ήττα, στην οποία οι στρατηγικές είναι πλέον προσωπικές.