Και τώρα ποιον θα (πρωτο)μαλώσει η Μέρκελ; - Free Sunday
Και τώρα ποιον θα (πρωτο)μαλώσει η Μέρκελ;

Και τώρα ποιον θα (πρωτο)μαλώσει η Μέρκελ;

Χθες η βουλή αποφάσισε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διεκδικήσει η χώρα τις γερμανικές επανορθώσεις από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή αποφάσισε να προχωρήσει τη διεκδίκηση σε διάφορα θέματα με πολλαπλές νομικές ερμηνείες. Διότι μόνο νομικά γίνεται η διεκδίκηση. Δυνατότητα να γίνει απαιτητή από την Ελλάδα με άλλο τρόπο, όπως έκαναν οι Γάλλοι που το 1923, όταν οι Γερμανοί δεν πλήρωναν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, κατέλαβαν τα γερμανικά ορυχεία, δεν υπάρχει.

Πρόκειται για το ίδιο θέμα για το οποίο, ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος το 2015, απειλούσε ότι η χώρα να κατασχέσει το κτίριο του ινστιτούτου Γκέτε στην Αθήνα, ένα από τα θέματα που είναι αμφίβολο αν ο ίδιος θέλει να θυμάται πλέον.

Πρόκειται όμως και για την ίδια Γερμανία, η καγκελάριος της οποίας, είχε έλθει πριν από τρεις μήνες στην Αθήνα και η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα μαλώσει τον Μητσοτάκη επειδή δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εντάσσεται τα γερμανικά συμφέροντα.

Ευλόγως τώρα, σύμφωνα με την λογική του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τα οποία η Μέρκελ μαλώνει στην Ελλάδα, όποιον δεν συμμερίζεται την άποψη της για τα γερμανικά συμφέροντα

θα μαλώσει και τον Τσίπρα και τον Λεβέντη και τον Θεοδωράκη.

Διότι δεν είναι και λίγο να ζητάς από τη Γερμανία να πληρώσει 300 δισ.

Η πρόταση της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι μία ακόμη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αποσείσει από τις πλάτες του κ.Τσίπρα το βάρος του υποτακτικού στην κυρια Μέρκελ, το οποίο αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις.

Οι κορώνες για τις αποζημιώσεις δεν σβήνουν την εντύπωση που εχει η ελληνική κοινωνία για τη συμφωνία των Πρεσπών.