Γραμματικάκης, Σεβαστάκης, Αποστολάκης: Το άρωμα της ήττας - Free Sunday
Γραμματικάκης, Σεβαστάκης, Αποστολάκης: Το άρωμα της ήττας

Γραμματικάκης, Σεβαστάκης, Αποστολάκης: Το άρωμα της ήττας

Χθες ο υπουργός άμυνας επιβεβαίωσε ότι είχε πρόταση να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκρινε ότι δεν είναι ο καιρός για κάτι τέτοιο.

Προχθές είχαμε μάθει ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να μην είναι υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές “για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον”.

Αυτό που είπε χθες ο κ.Αποστολάκης δεν είναι ίδιο με αυτό που είχε πει προχθές το Μαξίμου.

Την προηγούμενη Παρασκευή, μέσα σε 96 λεπτά η ίδια πόρτα είχε κλείσει άλλες δύο φορές.

Στις 18:40 ο μέχρι πρόσφατα ευρωβουλευτης με το ΠΟΤΑΜΙ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης απέρριψε την πρόταση να είναι επικεφαλής σε αυτό το ψηφοδέλτιο διότι όπως έγραψε στο facebook ότι αποφάσισε να αποφύγει, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξη του στην ενεργό πολιτική.

Στις 20:16 με δική του ανάρτηση, ένας άλλος πανεπιστημιακός, ο καθηγητής Δημήτρης Σεβαστάκης ανακοινωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στη Σάμο, όπου είχε εκλεγεί δύο φορές.

«Η συμπερίληψή μου στα στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες», έγραψε ο καθ. Σεβαστάκης.

Αυτές οι τρεις αρνήσεις δεν ήταν οι μόνες, ήταν αυτές που μάθαμε. Όμως και οι τρεις ενέχουν ένα κοινό στοιχείο. Επικαλούνται τη συγκυρία.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο κ.Τσίπρας. Αυτοί οι οποίοι νόμιζε οτι θα συνταχθούν μαζί του δεν το κάνουν διότι χάνει.

Για αυτό άλλωστε δεν είχε δεχτεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο “άχαστος” τον οποίο είχε προαναγγείλλει ο κ.Τσίπρας.

Είναι το άρωμα της ήττας που δεν μεθάει...