Ποιοί υποτιμούν τον Τσίπρα; - Free Sunday
Ποιοί υποτιμούν τον Τσίπρα;

Ποιοί υποτιμούν τον Τσίπρα;

Η λέξη scouter έχει περάσει εδώ και χρόνια στο αθλητικό λεξιλόγιο για να περιγράψει τον άνθρωπο ο οποίος εργάζεται για να εντοπίζει κρυμμένα αθλητικά ταλέντα. Συνήθως νεαρής ηλικίας.

Η λέξη προφανώς συνδέεται με τη λέξη scout που χρησιμοποιείται και για τους προσκόπους, στρατιώτες προφυλακής.

Αν δε αφαιρεθεί η ηλικία, το Μαξίμου είχε έναν τέτοιον scouter ο οποίος ανακάλυψε τον ναύαρχο Αποστολάκη ως διαθέσιμο να αποτελέσει μιας διακομματικής αποδοχής επιλογή για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από τον ανασχηματισμό, ο ναύαρχος απέρριψε την πρόταση να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, όταν μετά την ανακοίνωση του ονόματος του, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για “αποστάτη”.

Όμως στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε να επαινεί τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Τσίπρα για τη γενναία του απόφαση να μην γίνει “αποστάτης”. Μάλλον δεν πιστευε ειλικρινά ότι ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον καλοπροαίρετο ναύαρχο

Η εκ των υστέρων απόρριψη της πρότασης μάλλον δείχνει ότι αυτά που είπε δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοινωση του ονόματος, ελάχιστα απείχαν από αυτά που του είχε πει κατ' ιδίαν ο Τσίπρας, με τον οποίο, ο κ.Αποστολακης είχε επικοινωνήσει.

Αν ο Τσιπρας δεν του τα είχε πει, κάποια στιγμή θα το είχε πει ο ναύαρχος. Αλλά εκείνος τα επιβεβαίωσε όλα δια της σιωπής.

Αρα ήξερε πως σκεφτόταν ο ΣΥΡΙΖΑ από πρώτο χέρι και προφανώς είχε τη βεβαιότητα ότι αυτά που του είπε ιδιωτικά ο Τσίπρας, δεν θα τα έλεγε και δημόσια.

Ο ναύαρχος- ο οποίος υπερηφανεύεται ότι υπήρξε βάτραχος - μέλος της ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών η δράση της οποίας στηρίζεται στον αιφνιδιασμό-, επέδειξε πρωτοφανή ανικανότητα να αξιολογήσει σωστά τον πρώην πρωθυπουργό παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε μαζί του πέντε χρόνια και ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αιφνιδιάστηκε πλήρως.

Αλλά επειδή αποκλείεται να μην είχε μεταφέρει τους διαλόγους του με τον Τσίπρα, στον scouter που τον έφερε σε επαφή με τον Μητσοτάκη, την ίδια αδυναμία αξιολόγησης των προθέσεων του κ.Τσιπρα, επέδειξε και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκείνοι δεν αξιολόγησαν, ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Αποστολάκη. Ούτε πως θα μπορούσε ο Τσίπρας να αλλάξει γνώμη στον καλοκάγαθο βάτραχο. Κι εκείνοι αιφνιδιάστηκαν.

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει μετά από πέντε χρόνια στην πρωθυπουργία και δυο στην αντιπολίτευση να αιφνιδιάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σημαίνει ότι οι αντίπαλοι του, τον υποτιμούν.

Δεν θα τους βγει σε καλό. Διοτι πρόκειται για τον ιδιο Τσίπρα που οδήγησε το κόμμα του από το 3% στην εξουσια.

Γιατί για την υποτίμηση, ισχύει περίπου η συμβουλή που ο Ντον Κορλεόνε έδωσε στον γιο του, Μάικλ, για το μίσος:.

“Μην μισείς τον εχθρό σου, σου θολώνει το μυαλό!”