Η παρουσία της Προέδρου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν απαραίτητη - Free Sunday
Η παρουσία της Προέδρου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν απαραίτητη

Η παρουσία της Προέδρου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν απαραίτητη

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου έκανε χθες ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στην αντιφώνηση της στην προσφώνηση του Στρατηγού Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού στο επίσημο γεύμα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Είπε δηλαδή αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση να ακούσουμε, όπως συνέβαινε και όταν πρόεδρος ήταν ο Παυλόπουλος και πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ή ο Παπούλιας με πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ή ο Στεφανόπουλος με πρωθυπουργό τον Σημίτη.

Επιφύλαξε για τον εαυτό της τη συμμετοχή στο εορταστικό κλίμα, όπως η ίδια το αισθανόταν.

Την ίδια περίπου ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι στριμωχνόντουσαν στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά, για να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Επιφύλαξαν για τον εαυτό τους συμμετοχή στο εορταστικό κλίμα, όπως οι ίδιοι το αισθάνονταν.

Η διαφορά ανάμεσα στον εορτασμό του Γ ' Σώματος Στρατού και στον εορτασμό στον Άγιο Δημήτριο δεν ήταν τα μέτρα ασφαλείας.

Ήταν ότι για τη Λέσχη Αξιωματικών υπήρχαν χειροκροτήματα και για τον Άγιο Δημήτριο αποδοκιμασίες.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη συμμετοχή στον εορτασμό.

Όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν δίνει το παράδειγμα της αυτοσυγκράτησης και κάνει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη εν μέσω κορωνοϊού, γιατί περιμένουμε να το ακολουθήσουν οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο;

Ο καθείς κάνει το καθήκον του, όπως το αισθάνεται.

Πχ, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής είχε κάνει το δικό του απευθύνοντας έκκληση στους Θεσσαλονικείς να μην πάνε στην Χαλκιδική το τριήμερο...

Η παρουσία της κυρίας Σακελλαροπουλου στη Θεσσαλονίκη για το εορταστικό τριήμερο της πόλης, δεν ήταν απαραίτητη,

Άλλωστε, όπως ευχήθηκε και η ίδια «του χρόνου να τιμήσουμε όλοι μαζί, όπως αρμόζει, τον "μέγα οπλίτη και αθλητή, τον στεφανηφόρο" Άγιο Δημήτριο, τον "φιλόπολι" και προστάτη της Θεσσαλονίκης μας».

Χωρίς μηνύματα, χωρίς συμβουλές, χωρίς προτροπές, χωρίς επισημανσεις...

Θα μπορούσε του χρονου να πάει στο το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης και στο ΚΘΒΕ. Κατα πάσα πιθανότητα, στην ίδια θέση θα ήταν και του χρονου.