Διαμάχη Σακελλαροπούλου - Παυλόπουλου με ρήξη στις υπηρεσίες της Προεδρίας - Free Sunday
Διαμάχη Σακελλαροπούλου - Παυλόπουλου με ρήξη στις υπηρεσίες της Προεδρίας

Διαμάχη Σακελλαροπούλου - Παυλόπουλου με ρήξη στις υπηρεσίες της Προεδρίας

Πειθαρχική ποινή του προστίμου της στέρησης αποδοχών 4 μηνών επέβαλε το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην ιδιαιτέρα γραμματέα του κ.Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, στην οποία καταλόγισε ότι μετά την αποχώρηση του κ. Παυλόπουλου δεν άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης, με αποτέλεσμα να μην προστατευθεί η ασφάλεια και το απόρρητο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της προεδρίας.

Το ίδιο συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από έναν δικαστικό λειτουργό του ΣτΕ και δύο υπαλλήλους της Προεδρίας, για τον ίδιο λόγο επέβαλε στέρηση αποδοχών δύο μηνών στον πληροφορικάριο της Προεδρίας.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία μετά την αλλαγή στην προεδρία έχει αποσπαστεί στο προσωπικό γραφείο του κ.Παυλόπουλου αρνήθηκε κάθε ευθύνη, λέγοντας ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα του πληροφορικάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν του δόθηκε εντολή να αλλάξει τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό σύστημα και ότι από μόνος του δεν μπορούσε να λάβει πρωτοβουλία να κάνει κάτι τέτοιο.

Πριν από την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο πληροφορικάριος είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του για λόγους ευθιξίας και τώρα καλείται να επιστρέψει στο ταμείο της Προεδρίας δύο μισθούς που είχε λάβει, πριν από την παραίτησή του, σε εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε.

Της εξέτασης της υπόθεσης από το Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε προηγηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία διεξήχθη από μετακλητό υπάλληλο της ΠτΔ μετά από εντολή του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου της ΠτΔ ,Ηλίας Νάτσιος.

Παράλληλα ο κ. Νάτσιος είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και δεδομένων της ΠτΔμ στο πλαίσιο της οποίας τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα κατέθεσαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Από τον έλεγχο που εκαναν μεταξύ, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίεςσκληρό δίσκο και στα ηλεκτρονικά μηνύματα του υπολογιστή της γραμματέως δεν διαπιστώθηκε κάτι μεμπτό, εκτός του ότι ελάμβανε καθημερινά την αποδελτίωση των ημερήσιων δημοσιευμάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αφορμή όμως για την έναρξη των ελέγχων ήταν email με δημοσίευμα το οποίο περιείχε ειρωνικό σχόλιο για την κυρία Σακελλαροπούλου, που η γραμματέας του κ. Παυλόπουλου έστειλε από το γραφείο της στην Προεδρία έστειλε σε φιλικό της πρόσωπο email, στο οποίο ο παραλήπτης απάντησε: «Καλά της κάνουν».

Όμως το απαντητικό αυτό email κοινοποιήθηκε και σε άλλες υπηρεσίες της Προεδρίας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε κάνει αλλαγές στο έμψυχο αλλά και τη δακόσμηση του Προεδρικού Μεγάρου. Ο ρυθμός των αλλαγών επιταχύνθηκε άμα τη εμφανίσει διαρροών στον Τύπο, με πλούσιο μάλιστα φωτογραφικό υλικό, για τις εντός και εκτός Προεδρικού Μεγάρου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποδόθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του προκατόχου της.
Το νέο γραφείο του κ. Παυλόπουλου, είχε ενοικιαστεί προτού ακόμη λήξει η θητεία του, όταν εκτίμησε οτι ο κ.Μητσοτάκης δεν θα είχε την πρόθεση να προτείνει την ανανέωση της θητείας του στην Ηρώδου Αττικού. Ένας πρών ΠτΔ μετά τη λήξη της θητείας του έχει τη δυνατότητα να απασχολεί στο προσωπικό του πολιτικό γραφείο 4 άτομα με απόσπαση.