Φόροι μέχρι τελικής πτώσης - Free Sunday
Φόροι μέχρι τελικής πτώσης

Φόροι μέχρι τελικής πτώσης

Από τέλος του μήνα ξεκινά μια περίοδος φορολογικής εξόντωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ σε 4 δόσεις, τέλη κυκλοφορίας, οι υποχρεώσεις από ρυθμίσεις προηγούμενων οφειλών και σαρωτικές κατασχέσεις σε βάρος όσων χρωστούν στο Δημόσιο και δεν είναι συνεπείς. Ολα αυτά για να μαζευτούν έσοδα και να απομακρυνθεί ο "κόφτης" του οποίου η ενεργοποίηση, για τη διόρθωση δημοσιονομικών αποκκλίσεων, θα φέρει μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μόνο που για να αποδώσει αυτό το σχέδιο θα πρέπει το κράτος να λάβει από τους έχοντες και όχι από τους μη έχοντες επειδή ό,τι είχαν το έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας. 

Το μαύρο χρήμα αντί να ενταχθεί στη νόμιμη οικονομία πολλαπλασιάζεται και η μεγάλη φοροδιαφυγή οργιάζει. Η ολιγαρχία δεν χτυπήθηκε, οι ελίτ δεν κατέβαλαν αυτό που τους αναλογεί και οι κάτω εξακολουθούν να πληρώνουν το μάρμαρο της αποτυχίας του συστήματος εξουσίας.

Όποιος έλπισε ότι η διαπλοκή κατεδαφίζεται ας ρίξει μια ματιά στη λίστα με τους νέους επίδοξους καναλάρχες για να μάθει ποια είναι η σύγχρονη αντι-διαπλοκή, ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές με το status quo που φεύγει με θόρυβο ή περιορίζεται με εκνευρισμό.