Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση στο ΥΠΕΣ - «Βουνά» σκουπιδιών στην Αθήνα (Video) - Free Sunday
Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση στο ΥΠΕΣ - «Βουνά» σκουπιδιών στην Αθήνα (Video)

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση στο ΥΠΕΣ - «Βουνά» σκουπιδιών στην Αθήνα (Video)

Ένταση επικράτησε στην πορεία των ΠΟΕ ΟΤΑ των υπαλλήλων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πάνο Σκουρτέλη. Τότε ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τα την αντιπροσωπεία και κινήθηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτυπούσαν με δύναμη τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ωστόσο απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων. Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα και οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Ωστόσο, ήδη σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται «βουνά» από σκουπίδια, γύρω από τους κάδους απορριμάτων.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Star/enikos.gr)