Κανονικά η απεργία της ΑΔΕΔΥ με συγκεντρώσεις στο κέντρο - Free Sunday
Κανονικά η απεργία της ΑΔΕΔΥ με συγκεντρώσεις στο κέντρο

Κανονικά η απεργία της ΑΔΕΔΥ με συγκεντρώσεις στο κέντρο

Κανονικά πραγματοποιείται από το πρωί η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της, «το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε (σ.σ. χθες βράδυ) και επιδόθηκε στην ΑΔΕΔΥ πριν από λίγο και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ».

«Η τρομοκρατία που προσπάθησε να ασκήσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, μέσω της δικαστικής προσφυγής, έπεσε στο κενό. Την απάντηση θα την λάβει αύριο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στα συλλαλητήρια» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις πρωί και απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας:

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10.30 στο Σύνταγμα, ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο ίδιο μέρος στις 5 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚ καλούν τα μέλη τους στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα,

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.