Ένα «αστείο» που έγινε κοινωνική απειλή - Free Sunday
Ένα «αστείο» που έγινε κοινωνική απειλή

Ένα «αστείο» που έγινε κοινωνική απειλή

Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων που του αποδόθηκαν για επικείμενο σεισμό μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, προχώρησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος κάνει λόγο για «ποινικά κολάσιμη πράξη» και διαδικτύου «άθλιο» δημοσίευμα που στρέφεται «εναντίον του κοινωνικού συνόλου».

Μιλώντας στον Real fm, ο κ.Λέκκας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.

Ο κύριος Λέκκας δήλωσε πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

Η «είδηση» εμφανίστηκε ως φάρσα στην ιστοσελίδα channel28news.com, που καλεί τους χρήστες της να δημιουργήσουν μια ψεύτικη είδηση για να κάνουν φάρσα στους φίλους τους. Μάλιστα, η ένδειξη πως πρόκειται για φάρσα είναι εμφανής στον χρήστη, ακόμα και αν «την πατήσει» και πιστέψει το ψεύτικο κείμενο. Το δηλώνει ξεκάθαρα ακόμα και το «σήμα» της ιστοσελίδας, ενώ επίσης κατηγορηματικά αναφέρεται το εξής: «Δεν υποστηρίζουμε τις ψεύτικες ειδήσεις. Αυτή είναι μια ισοτσελίδα για φάρσες με σκοπό την διασκέδαση. Αναρτήσεις που κάνουν bullying, περιέχουν βίαιες απειλές ή παραβαίνουν την τάξη δεν επιτρέπονται σε αυτή την ιστοσελίδα».