H Αϊντά άντεξε 91 ώρες κάτω από τα συντρίμμια του σεισμου! - Free Sunday

Σώα και αβλαβής ανασύρθηκε μετά από 91 ώρες, η 4χρονη Αϊντά, η οποία είχε καταπλακωθεί από κτίριο που κατέρρρευσε μετά τον σεισμό στη Σμύρνη.Οι διασώστες στη Σμύρνη έψαχναν μέσα στα συντρίμμια, ώσπου άκουσαν το κορίτσι να φωνάζει «είμαι εδώ, είμαι εδώ» και προσανατολίστηκαν προς τη φωνή της, καταφέρνοντας να την ανασύρουν ζωντάνη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κτίριο στο οποίο βρισκόταν το κορίτσι κατέρρευσε, ωστόσο μια ντουλάπα εμπόδισε τα συντρίμμια να το καταπλακώσουν, δημιουργώντας ένα μικρό κενό, στο οποίο περίμενε υπομονετικά

Σε βίντεο που κατέγραψε την στιγμή την ανάσυρση της 4χρονης, οι διασώστες, ξεσπάνε σε φωνές και χειροκροτήματα.

«Το όνομα του θαύματος είναι Αϊντά. Ευχαριστούμε τον Αλλάχ, που μας γέμισε ελπίδες με τα χαμογελαστά σου μάτια, μετά από 91 ώρες. Περαστικά σου, παιδάκι μου όμορφο», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει ζωντανά δύο παιδιά ένα τρίχρονο κορίτσι και έναν 14χρονο.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, μετά τον φονικό σεισμό της Παρασκευής που έπληξε το Αιγαίο, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε στους 100 ενώ περίπου 150, από τους σχεδόν 1000 συνολικά, τραυματίες, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.