Ξεκινάει η χρονιά για ένα εκατομμύριο μαθητές και δασκάλους - Free Sunday
Ξεκινάει η χρονιά για ένα εκατομμύριο μαθητές και δασκάλους

Ξεκινάει η χρονιά για ένα εκατομμύριο μαθητές και δασκάλους

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινάει σήμερα το πρωί η νέα σχολική χρονιά για το ένα εκατομμύριο μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας: 573.744 μαθητές του Δημοτικού, 293.000 του Γυμνασίου, 210.000 Λυκείου, και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι στη θέση τους, από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως, αλλά οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κάνουν λόγο για 6.000 κενά.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλουθα παρακολουθήσει τον αγιασμό στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Είναι το σχολείο στο προαύλιο του οποίου έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο Μάριος. Σε σχολείο που φοιτούν Ρομά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η Φώφη Γεννηματα.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων,