Ολιγόλεπτη συζήτηση Τσίπρα - Μητσοτάκη πριν τον αγιασμό - Free Sunday
Ολιγόλεπτη συζήτηση Τσίπρα - Μητσοτάκη πριν τον αγιασμό

Ολιγόλεπτη συζήτηση Τσίπρα - Μητσοτάκη πριν τον αγιασμό

Προσωπική συζήτηση λίγων λεπτών το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό είχαν στη βουλή, πριν από την τελετή αγιασμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος, της ΝΔ.  Κυριάκος Μητσοτάκης της Βουλής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να συνδέεται με την έκφραση συλλυπητηρίων του κ.Μητσοτάκη για τον πρόωρο χαμό του γαμπρού του πρωθυπουργού.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πλήθος μητροπολιτών ενώ παρόντες ήταν οι περισσότεροι βουλευτές αλλά έλλειπαν οι πρόεδροι των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη καθώς και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και Φωτεινή Βάκη δεν ήταν, ως είθισται στην πρώτη σειρά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν αποκλείεται να συνδέεται με την δυσαρέσκειά τους και για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στην δομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνητικού κόμματος.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πριν από την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στο γραφείο του.

Ο κ.Βούτσης είπε στον κ.Ιερώνυμο ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Βουλή καταφέρνει να μπει στην τετάρτη σύνοδο, υπενθυμίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πρόωρες εκλογές και ότι η χώρα πλέον έχει αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και είναι στο δικό της χέρι για να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις. 

«Αρκεί να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη», απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος για να του απαντήσει ο Νίκος Βούτσης, «όχι μόνο τα ίδια, αλλά να αποφύγουμε και διαφορετικά λάθη».