Επίθεση στα δικαστήρια δέχτηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζεμπέρη - Free Sunday
Επίθεση στα δικαστήρια δέχτηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζεμπέρη

Επίθεση στα δικαστήρια δέχτηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζεμπέρη

Επίθεση από άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δέχθηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη τόσο κατά την προσαγωγή όσο και κατά την έξοδό του από τον Ανακριτή.

Κατά την πρσαγωγή, οι συγκεντρωμένοι μπλόκαραν το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η μεταγωγή, έξω από το κτίριο των ανακριτών άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά ενώ κατά την έξοδο οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν δεν κατάφεραν να τον κυκλώσουν για να τον φυγαδεύσουν από το κτίριο 9.

Ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης έτρεξε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας «Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί!»

Ο κατηγορούμενος είναι ένας 58χρονος που φαίνεται να έχει ομολογήσει ότι είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχικά κατάσταση και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να είπε.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 58χρονος να είναι ο δράστης και άλλων ληστειών μέσα σε νεκροταφεία της Αθήνας, ενώ αναμένεται να καλέσουν για αναγνώριση τον Ιερέα και υπαλλήλους του συγκεκριμένου νεκροταφείου, αλλά και άλλων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παρουσία τους στους συγκεκριμένους χώρους ή όχι.

Από την έρευνα στην σκηνή του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να είναι παραπάνω από σίγουροι, ότι είχαν το DNA του δολοφόνους της 32χρονης εφοριακού. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κλιμάκια της σήμανσης είχαν ανιχνεύσει και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.