Νέο δυστύχημα με ορειβάτη στον Όλυμπο - Free Sunday
Νέο δυστύχημα με ορειβάτη στον Όλυμπο

Νέο δυστύχημα με ορειβάτη στον Όλυμπο

 

Νέο τραγικό δυστύχημα έγινε χθες στον Όλυμπο, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο 54χρονος ορειβάτης, που είχε πέσει , στη θέση Λιβαδάκι στον Όλυμπο.

Διασώστες τον εντόπισαν τα μεσάνυχτα, ενώ ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς της σορού του σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο 37χρονος φίλος του, ο οποίος χθες το απόγευμα, είχε καλέσει σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκε τραυματισμένος, οδηγήθηκε πρώτα στο καταφύγιο Πριόνια και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Το έργο των διασωστών είχαν δυσχεράνει οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον Όλυμπο, όπως επίσης το σκότος. Επρόκειτο για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Ακολούθησε, την Κυριακή, νέα επιχείρηση, με δύο τραυματισμένους ορειβάτες.