Τουρ κουκουλοφόρων με τρεις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Τουρ κουκουλοφόρων με τρεις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Τουρ κουκουλοφόρων με τρεις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν χθες οι κουκουλοφόροι που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

Συγκεκριμένα μετά από τις δυο χθεσινές επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και στο TV 100, σήμερα ήταν η σειρά της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίαας Θράκης, όπου μικρή ομάδα ατόμων προκάλεσαν ζημιές και κατέστρεψαν υπολογιστές τα γραφεία της στην οδό Στρατηγού Καλλάρη. 

Χθες γύρω στις 7, περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε 4 σταθμευμένα οχήματα, τρία από τα οποία ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100 με λοστούς, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν "για κάθε δελτίο των 8 ένα σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό" και "νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα".

Λίγο μετά τις 8 ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση κατά της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονία.
Οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον τρίτο όροφο του κτιρίου διοίκησης του ιδρύματος. Πέταξαν κόκκινες μπογιές και έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία των γραμματέων του πρυτάνεως και των αντιπρυτάνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι έφτασαν στον τρίτο όροφο μέσω του ημιορόφου και για τον λόγο αυτό δεν έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες της εισόδου. 
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που λίγο μετά τις 18:00 επιτέθηκαν στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Στη δήλωση του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, προαναγγέλλει προσφυγη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων.