Νύχτα Γιαγτζόγλου σε όλη την Ελλάδα - Free Sunday
Νύχτα Γιαγτζόγλου σε όλη την Ελλάδα

Νύχτα Γιαγτζόγλου σε όλη την Ελλάδα

 

Μολότοφ σε αστυνομικούς, εμπρησμούς αυτοκινήτων, επιθέσεις με γκαζάκια και βανδαλισμούς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επιφύλασσε η χθεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης στον κατηγορούμενο για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κάνει απεργία πείνας για να μην επιστρέψει από τον Κορυδαλλό, όπου μεταφέρθηκε προσωρινά στις φυλακές της Λάρισας.

Η επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών έγινε τα μεσάνυχτα από κουκουλοφόρους έξω από το Πολυτεχνείο οι οποίοι βγήκαν από το κτίριο και πέταξαν μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Η επίθεση με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο τράπεζας.

Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία κατασβέστηκαν.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στην Καισαριανή, όπου έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν φωτοβολίδα στο εσωτερικό.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου είναι υπο κατάληψη, ενώ στην Ξάνθη πέταξαν μολότοφ στο πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστικές ομάδες είχαν προειδοποιήσει ότι «αν πάθει κάτι ο Ντίνος θα καεί η πόλη», «θα την ισοπεδώσουμε».