Σε συμμορία αποφυλακισμένων αναζητά τους δράστες της ληστείας στην Κηφισιά η ΕΛΑΣ - Free Sunday
Σε συμμορία αποφυλακισμένων αναζητά τους δράστες της ληστείας στην Κηφισιά η ΕΛΑΣ
Η οικία Σταματιάδη

Σε συμμορία αποφυλακισμένων αναζητά τους δράστες της ληστείας στην Κηφισιά η ΕΛΑΣ

Σε μέλη επικίνδυνης συμμορίας, που ξεκινά από τη Δυτική Αττική και κινείται στον οδικό άξονα της παραλιακής λεωφόρου προς τα νότια προάστια και σε αυτόν της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προς τις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας, εντοπίζει η αστυνομία τους ύποπτοι της αιματηρής εισβολής και του σοβαρού τραυματισμού του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμορία αποτελείται από πέντε άτομα, που με διαφορετικές συνθέσεις εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες των νοτίων και βορείων προαστίων, κρατούν ομήρους τους ενοίκους, δεν διστάζουν να βασανίζουν τα θύματά τους προκειμένου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Τις ομάδες συγκροτούν πρόσφατα αποφυλακισμένοι οι οποίοι έχουν εξαιρετικά βίαια χαρακτηριστικά στη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο ΕΛΕΥΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η αστυνομία φέρεται να έχει περιορίσει σημαντικά το εύρος της έρευνάς τους και να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε περιορισμένο αριθμό εγκληματικών ομάδων και θεωρούν βασικούς υπόπτους για την αιματηρή απόπειρα ληστείας Αλβανούς κακοποιούς που έδρασαν τα τελευταία 4 με 5 χρόνια στην Αττική, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών και μετά την αποφυλάκισή τους επέστρεψαν στην ενεργό δράση.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι οι δύο κακοποιοί είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες αναγνώρισης ή ταυτοποίησής τους από δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα. Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του κ. Σταματιάδη είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face, ενώ φορούσαν σκουρόχρωμα γάντια και ρούχα.