Άδεια επίσκεψης στη φυλακή της Αδριανούπολης έδωσαν οι Τούρκοι στο Πατριαρχείο - Free Sunday
Άδεια επίσκεψης στη φυλακή της Αδριανούπολης έδωσαν οι Τούρκοι στο Πατριαρχείο

Άδεια επίσκεψης στη φυλακή της Αδριανούπολης έδωσαν οι Τούρκοι στο Πατριαρχείο

Αδεια να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου εξασφάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μεγά από αναμονή πολλών ημερών, όπως ανέφερε στο κήρυγμα του για την Ανάσταση ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος ευχήθηκε οι δύο στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στα καθήκοντά τους».

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ''Χριστός Ανέστη'' και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Η επίσκεψη του κ.Αμφιλόχιου θα γίνει σήμερα.

 

Στο κήρυγμα του στους πιστούς, ο πατριάρχης επανέλαβε την κριτική στον υλιστικό τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου

«Ενώ τελεσιουργείται το μυστήριον της σωτηρίας μας, ο άνθρωπος διατηρεί το δικαίωμα να κοινωνήσει με τον αναστημένο Κύριο μόνον εάν το θέλει! Αυτή η ελευθερία, αυτή η αρχοντική στοργή του Ιησού Χριστού είναι και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς ένα κόσμο ο οποίος βασανίζεται φυλακισμένος στις εγωπαθείς επιδιώξεις και στους ιδιοτελείς σκοπούς του. Αυτή η πρόταση ζωής είναι το δώρο της Μητρός Εκκλησίας προς τους προσκυνητές του Αληθινού Θεού μέσα σε αυτές τις αγιασμένες αυλές αλλά και σε ολόκληρη την Οικουμένη!».