O Vor Y Zakone αρρώστησε και πάλι πριν τη δίκη - Free Sunday
O Vor Y Zakone αρρώστησε και πάλι πριν τη δίκη

O Vor Y Zakone αρρώστησε και πάλι πριν τη δίκη

Νέα αναβολή για τις 14 Μαϊου, δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης του γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού ως «Λίπος», ο οποίος δικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο 57χρονος, Vor Y Zakone, -δηλαδή εκ των κορυφαίων στελεχών της ρωσικής μαφίας-, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ύστερα από ένταλμα των γαλλικών αρχών, εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην προηγούμενη απόπειρα να εκδικαστεί η υπόθεση του, πριν μία εβδομάδα.

Οι Γάλλοι ζητούν την έκδοση του, κατηγορώντας τον ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες ρωσόφωνες εγκληματικές συμμορίες, αλλά εκκρεμεί η κατ΄ έφεση δίκη του στην Ελλάδα, όπου πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 χρόνων πάλι ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης.

Ο Σουσανασβίλι διακομίστηκε από τις φυλακές στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβαστεί έγγραφο από το νοσοκομείο, στο οποίο να περιγράφεται η κατάστασή του και εάν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας καθώς την περασμένη φορά που ο 57χρονος αδιαθέτησε και διακόπηκε η δίκη, επέστρεψε από το νοσοκομείο στις φυλακές λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του.