Άγρια επίθεση και ξύλο από τραμπούκους στον Μπουτάρη (video) - Free Sunday
Άγρια επίθεση και ξύλο από τραμπούκους στον Μπουτάρη (video)

Άγρια επίθεση και ξύλο από τραμπούκους στον Μπουτάρη (video)

Άγρια επίθεση και ξύλο από τραμπούκους δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Ο κ. Μπουτάρης, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, βρέθηκε με τη συνοδεία του στον Λευκό Πύργο  για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα. Εκεί δέχτηκε την μήνιν αρκετών εκ των συγκεντρωμένων, με την επίθεση αρχικά να είναι λεκτική, μαζί με αποδοκιμασίες, ενώ ορισμένοι προέτρεψαν τον Δήμαρχο να αποχωρήσει από τον χώρο.

Αιτία της επίθεσης φέρεται να είναι οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο κ. Μπουτάρης και δη αυτές που αφορούν την Τουρκία, όπου διατηρεί μια ήπια στάση.

Στη συνέχεια κάποιοι νεαροί ως επί το πλείστον τραμπούκοι του επιτέθηκαν με στόχο να του προκαλέσουν ζημιά, εφόσον τον χτύπησαν, τον έριξαν κάτω και συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και άλλα σημεία, ενώ υπήρχαν ελάχιστοι αστυνομικοί στην περιοχή.

4463849

Η συνοδεία του κ. Μπουτάρη κατάφερε να τον σηκώσει και τον πήγε προς το αυτοκίνητο, με τον ίδιο σε κατάσταση σοκ, όπου δέχτηκε και πάλι επίθεση. Δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ τα πρόσωπα των περισσότερων από τους επιτιθέμενους είναι καταγεγραμμένα καθώς η επίθεση έλαβε χώρα μπροστά στους φωτογράφους.

4463872

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί.

Το βίντεο της επίθεσης:

Την επίθεση καταδίκασαν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα ή πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter.

Όπως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ΝΔ μέσω ανακοίνωσης:

«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης… απάντησης στη ΝΔ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους.

Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι.

Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μέσω twitter: