Αύριο η κηδεία Κατσίφα - Free Sunday
Αύριο η κηδεία Κατσίφα

Αύριο η κηδεία Κατσίφα

Αύριο Πέμπτη στις 2.00’ το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στους Βουλιαράτες, η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία παραδόθηκε χθες στην οικογένεια του.
Για την παράδοση, χρειάστηκε η διαμεσολάβηση του προέδρου του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες προς τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Μαζί με την σορό, ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η σορός του 35χρονου που μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους είχε απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.

«Ας δοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα προς ταφή σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση. Ας γαληνέψουν όλων οι ψυχές. Ας σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος. Τα υπόλοιπα μπορούν να μελετηθούν στη συνέχεια με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

«Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης.