Απαλλαγή Τσουκάτου για τη Siemens πρότεινε η Εισαγγελέας - Free Sunday
Απαλλαγή Τσουκάτου για τη Siemens πρότεινε η Εισαγγελέας

Απαλλαγή Τσουκάτου για τη Siemens πρότεινε η Εισαγγελέας

Υπέρ της αθώωσης του Θ. Τσουκάτου τάχθηκε στην αγόρευσή της στη δίκη της Siemens η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένη Σκεπαρνιά.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας, Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο Θ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία , το οποίο δεν πείστηκε ότι πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Ωστόσο επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τόσο για τον Θ. Τσουκάτο, όσο και για τα παρένθετα πρόσωπα μέσα από λογαριασμούς των οποίων διακινήθηκαν τα επίμαχα χρηματικά ποσά.

Ενδιαφέρον αποτελεί η παραδοχή της εισαγγελέως, ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Τσουκάτου, Διονύσιος Γκούσκος δήλωσε: « Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».