Σήμερα η δίκη στην Καλαμάτα για τον θάνατο στον σαϊτοπόλεμο - Free Sunday
Σήμερα η δίκη στην Καλαμάτα για τον θάνατο στον σαϊτοπόλεμο

Σήμερα η δίκη στην Καλαμάτα για τον θάνατο στον σαϊτοπόλεμο

Σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου παραπέμπονται σήμερα οι επτά κατηγορούμενοι για τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη από την Καλαμάτα, ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που κατέγραφε το έθιμο του Σαΐτοπόλεμου.Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων υποστηρίζει πως οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας στην Καλαμάτα είναι οι διοργανωτές, δηλαδή, ο δήμος Καλαμάτας που δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας ως μάρτυρα.

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Όπως γράφει η Ελευθερία της Καλαμάτας, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση:«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.Ετσι τώρα ως "καπετάνιος" του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, μιλώντας στο ΟneTV, έκανε στροφή 180 μοιρών και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “αν δεν αλλάξει όλο το πλαίσιο, ο σαϊτοπόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί, σταματάει” ενώ αναφορικά με τη δήλωση του περί DNA, υποστήριξε ότι δεν παρουσιάστηκε το σύνολο των λεγομένων του.