Εντείνεται η προσπάθεια όσο δεν φυσούν άνεμοι - Free Sunday
Εντείνεται η προσπάθεια όσο δεν φυσούν άνεμοι

Εντείνεται η προσπάθεια όσο δεν φυσούν άνεμοι

Την προσωρινή υποχώρηση της έντασης των ανέμων, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί από το πρωί η πυροσβεστική, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη φωτιά που καίει την Εύβοια.Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζει άλλο ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Τα στελέχη της πυροσβεστική ανησυχούν για το ενδεχόμενο η φωτιά να κινηθεί προς τον Σταυρό, αρχικά, και στη συνέχεια στα Πολιτικά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Φάνη Σπανό τα μέτωπα στα οποία επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι στην Πλατάνα και την Κοκάλα ενώ συχνές είναι και οι αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ η ένταση των ανέμων στην Εύβοια, δεν θα είναι παρόμοια με την χθεσινή και θα περιοριστεί στα 4-5 μποφόρ.«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί θα έχουμε μεγάλη δύναμη των εναέριων μέσων και χαμηλούς ανέμους» δήλωσε από την πλευρά του στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Τα κροατικά αεροσκάφη τελικά δεν ήρθαν στην Ελλάδα επειδή στη χώρα τους υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και γι' αυτό δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού πολιτικής προστασίας.