Αναγνωρισμένες σπουδές στις Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του 13ου Πανεπιστημίου της Σορβόννης - Free Sunday
Αναγνωρισμένες σπουδές στις Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του 13ου Πανεπιστημίου της Σορβόννης

Αναγνωρισμένες σπουδές στις Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του 13ου Πανεπιστημίου της Σορβόννης

Μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά του προγράμματος, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité ανακοινώνουν την έναρξη της δεύτερης σειράς του προπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» (STAPS) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Νέο πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι φοιτητές στην Αθήνα είναι το ίδιο με το πρόγραμμα που παρακολουθούν οι συμφοιτητές τους στο Παρίσι. Με αυτόν τον τρόπο το πτυχίο που απονέμει το Πανεπιστήμιο στους Έλληνες φοιτητές είναι το ίδιο με αυτό που απονέμεται στους Γάλλους φοιτητές και αναγνωρίζεται έτσι σε όλη την Ευρώπη ως πτυχίο της Σορβόννης.
Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Κολλεγίου στην Αθήνα και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα σε συνεργαζόμενους αθλητικούς συλλόγους. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του αθλητισμού και της προπονητικής.

Οργάνωση και διάρθρωση του προγράμματος

Οι σπουδές στο τμήμα Επιστημών & Τεχνικών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού προσφέρουν ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της αθλητικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Γαλλία.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης, απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité. Οι κάτοχοι του τριετούς πτυχίου Licence (180 ECTS) έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 4ο έτος και να ολοκληρώσουν τον τετραετή κύκλο σπουδών (240 ECTS), όπως ακριβώς είναι και το πρόγραμμα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.

idef 1

Αναγνώριση όλων των πτυχίων και μεταπτυχιακών που ήδη έχουν απονεμηθεί

Τα πτυχία και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF έχουν αναγνωριστεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, μέσω του ΣΑΕΠ, ως επαγγελματικά ισοδύναμα προς τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτυχίο Οικονομίας & Διοίκησης του Paris 13 - IdEF είναι το πρώτο πτυχίο αδειοδοτημένου κολλεγίου που αναγνωρίστηκε από το ΣΑΕΠ το 2010, αλλά και ότι οι ελληνικοί δικηγορικοί σύλλογοι εγγράφουν ήδη από το 2016 τους κατόχους των ως άνω πτυχίων Νομικής στα μητρώα ασκουμένων.
Έτσι, το Κολλέγιο IdEF είναι το μοναδικό κολλέγιο με πτυχιούχους εγγεγραμμένους στους δικηγορικούς συλλόγους Ελλάδας, που δικηγορούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, είναι το μοναδικό κολλέγιο για το οποίο το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε ότι το πτυχίο Νομικής που απονέμεται από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité είναι επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών ΑΕΙ, χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Επίσημος συνεργάτης της Γαλλικής Πρεσβείας

Ταυτόχρονα, το Κολλέγιο IdEF είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση των επίσημων εξετάσεων γαλλικής γλώσσας (CIEP, DELF-DALF, Sorbonne, CCI). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το IdEF γίνεται επίσημος «πρεσβευτής» της γαλλοφωνίας στη χώρα και ενισχύει ακόμα περισσότερο το δίκτυο διάχυσης της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.

Ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης είναι επίσημοι ακαδημαϊκοί συνεργάτες στις ολυμπιακές δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Είναι επίσης ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Καινοτομία στις σπουδές και στις υποτροφίες

Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος υποτροφιών αριστείας «Ζω στην Αθήνα - ΣπουδάΖω στην Αθήνα», το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF συνεισφέρει στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι υποψήφιοι, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.
Συγκεκριμένα, απόφοιτοι Λυκείου 2019, ανάλογα με τον αριθμό των μορίων που έχουν συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές, μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας από 25% μέχρι και 75% των διδάκτρων για όλες τις ειδικότητες. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα υποτροφιών λόγω κοινωνικών κριτηρίων και στα προγράμματα υποτροφιών για αθλητές με διακρίσεις.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου IdEF.