Ενισχύονται οι έλεγχοι για την λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες - Free Sunday
Ενισχύονται οι έλεγχοι για την λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες

Ενισχύονται οι έλεγχοι για την λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες

Στους 340.958 ανήλθαν οι έλεγχοι που έγιναν από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, κατά τον μήνα Οκτώβριο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 34% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162 με αύξηση 18,04%, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα με αύξηση 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Ο ΟΑΣΑ εκτιμά ότι τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο

Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο!