Στάσεις εργασίας και απεργίες κατά των αποκρατικοποιήσεων - Free Sunday
Στάσεις εργασίας και απεργίες κατά των αποκρατικοποιήσεων

Στάσεις εργασίας και απεργίες κατά των αποκρατικοποιήσεων

Ξεκινούν από σήμερα οι πρώτες αντιδράσεις συνδικάτων εργαζομένων κατά των αποκρατικοποιήσεων που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την Κυριακή από τη βουλή στο πλαίσιο των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων για την οποία τους διαβεβαιώνει η κυβέρνηση μέσω του Υπ.Ναυτιλίας, Θ.Δρίτσα.

Οι πλοιοκτήτες με ανακοίνωση της Ένωσης τις εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απεργία στην προσέγγιση πλοίων στα λιμάνια και ζητούν από την κυβέρνηση να εξεταστούν αμέσως τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, το Μετρό και το Τραμ εκδηλώνοντας την αντίθεση τους στην υπαγωγή τω  φορέων στο νέο ταμείο. 

Στις ανακοινώσεις τους, τα Σωματεία δηλώνουν ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα