Στο δέκατο 48ωρο η απεργία κατά της αποκρατικοποίησης των λιμανιών - Free Sunday
Στο δέκατο 48ωρο η απεργία κατά της αποκρατικοποίησης των λιμανιών

Στο δέκατο 48ωρο η απεργία κατά της αποκρατικοποίησης των λιμανιών

Στο 10ο διήμερο μπαίνει σήμερα η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση και ζητούν διασφαλίσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις σε περίπτωση που τελικά αποκρατικοποιηθούν οι δυο οργανισμοί.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών καλούν την κυβέρνηση να προσδιορίσει νομοθετικά με σαφήνεια, «ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Τη συμπαράσταση του έχει εκδηλώσει Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC), αντιπροσωπεία του οποίου βρίσκεται σήμερα στον Πειραιά. 

Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσουν δύο κρουαζιερόπλοια και αύριο τρία. 

Τις φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων κάνουν τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών ενώ κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται σε ταξί και τουριστικά λεωφορεία να πλησιάσουν στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλης ηλικίας επιβάτες.

Εφοπλιστικοί κύκλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει στον κλάδο και στον τουρισμό η συνέχιση των κινητοποιήσεων.