Ζάκυνθος: Διαμαρτυρία κατοίκων για την αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά και το «Ναυάγιο» - Free Sunday
Ζάκυνθος: Διαμαρτυρία κατοίκων για την αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά και το «Ναυάγιο»

Ζάκυνθος: Διαμαρτυρία κατοίκων για την αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά και το «Ναυάγιο»

Διαμαρτυρία για την αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά και το «Ναυάγιο» προγραμματίζουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. έξω από την παλιά Νομαρχία στην πόλη της Ζακύνθου. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφορμή για το συλλαλητήριο αποτέλεσαν οι δηλώσεις της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα η οποία τάχθηκε υπέρ της αγοραπωλησίας και της σχεδιαζόμενης επένδυσης. 

«Πάνε Υπουργοί στο Κατάρ, και κάθονται μία ώρα έξω από έναν μεγάλο επενδυτικό οίκο περιμένοντας να παρουσιάσουν το πρότζεκτ τους για μια επένδυση. Εμείς στην Ζάκυνθο, χωρίς καν να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, μπήκαμε στο κεντρικό ενδιαφέρον ενός μεγάλου οίκου από το Κατάρ, που θέλει να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση στα ορεινά το νησιού. Δεν έχω έρθει σε επαφή με τους αγοραστές και δεν ξέρω ποιο είναι το πρότζεκτ της επένδυσης που θέλουν να κάνουν, αλλά όπως με διαβεβαίωσε και ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, είναι ζωηρό, από τον νεαρό Εμίρη του Κατάρ. Βέβαια δεν είναι μια επένδυση που κάνει το επίσημο κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ, η Pimana δεν είναι στον επίσημο κατάλογο των επενδυτικών funds του Κατάρ όμως εγώ προλέγω ότι πρόκειται για μια πρότυπη επένδυση και είμαι υπέρ αυτής της επένδυσης, αρκεί φυσικά να τηρηθεί η νομιμότητα», είχε δηλώσει η κ. Κράτσα στον ρ/σ «Στίγμα 97,6».

Η σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ορεινών Χωριών (Αναφωνήτριας, Βολιμών, Έξω Χώρας, Καμπί, Ορθονιών,Μαριών)" αναφέρει:

"Οι Κάτοικοι της Ορεινής Ζακύνθου και οι ιδιοκτήτες της Γης που καταπατήθηκε από την παράνομη αγοραπωλησία των 15.000 στρεμμάτων δημόσιας και ιδιωτικής έκτασης στα Ορεινά από την Έξω Χώρα μέχρι τη Βολίμα καλούν σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αγοροπωλησίας στην περιοχή του Ναυαγίου.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. έξω από την παλιά Νομαρχία στην πόλη της Ζακύνθου.

Τα βασικά ερωτήματα των κατοίκων ειναι τα παρακάτω: 

  • Κατατέθηκαν στην ποινική διαδικασία της υπόθεσης πλαστογραφημένα και χαλκευμένα έγγραφα; Ναι ή Όχι;
  • Κατατέθηκε πλαστή γνωμοδότηση δικηγόρου στην έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρη; Ναι ή Όχι;
  • Κατατέθηκαν στην ποινική διαδικασία ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις και πλαστογραφημένα προσύμφωνα; Ναι ή Όχι;

Με το επίμαχο υπ’ αριθ. 23.943/2014 συμβόλαιο αγοραπωλησίας μεταξύ του Γεωργίου Χάρου και της PIMANA S.A.: 

  • Εκλάπησαν 8.600 στρέμματα κοινοτικής και δημοτικής περιουσίας στις τοπικές κοινότητες Αναφωνήτριας ,Βολίμων, Έξω Χώρας και Μαριών; Ναι ή Όχι;
  • Εκλάπη η περιουσία διακοσίων (200) χωρικών της ορεινής Ζακύνθου; Ναι ή ΄Όχι;
  • Εκλάπη το μοναστηριακό δάσος του Αγίου Γεωργίου μαζί με το παμπάλαιο μοναστήρι του Κάτου Αϊ Γιώργη των Κρημνών (δηλαδή ολόκληρη η περιοχή του Ναυαγίου); Ναι ή Όχι;
  • Πουλήθηκε το Κατοικητήριο και ο ιερός ναός Σπηλιάς Αγίου Γερασίμου; Ναι ή Όχι;

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 15.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ.

Ως κάτοικοι έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και περιμένουμε να μελετήσει ξανα την υπόθεση γιατι εκτός απο το μεγάλο σκάνδαλο που είχαμε ως το νησι με τους περισσότερους τυφλούς, τωρα έχουμε αποκτήσει και ενα δεύτερο και ακομη μεγαλύτερο στην ιστορία της Ζακύνθου που στον τυπο το αναφέρεται ως το "βατοπεδι της Ζακύνθου ", καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ορεινών Χωριών.