Έρευνα για την UBS στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΤΧΣ - Free Sunday
Έρευνα για την UBS στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΤΧΣ

Έρευνα για την UBS στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΤΧΣ

Έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστου Σκλαβούνη, έκαναν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, όπως αναφέρουν σήμερα οι Financial Times.

Η έρευνα έγινε στις 4 Ιουλίου στο πλαίσιο μιας διευρυμένης έρευνας για φοροδιαφυγή και κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλο υλικό.

"Οι ελληνικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα και με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία, αμερόληπτα και ανεξάρτητα, θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων και των πιθανών παραβάσεων  που προκύπτουν από αυτά», δήλωσε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

 O κ.Σκλαβούνης, πρώην επικεφαλής της τράπεζας UBS, της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, στην Ελλάδα, είχε διοριστεί πρόεδρος του ΤΧΣ απο την κυβέρνηση Σαμαρά, το 2013 και παραιτήθηκε το Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με τους Financial Times "η ελληνική έρευνα βασίζεται σε πληροφορίες απο το υποκατάστημα της UBS στη Γενεύη, η οποία περιεχόταν σε CD που οι γερμανικές αρχές αγόρασαν το 2012 και ενημέρωσαν σχετικά την Αθήνα".

«Δεν έχουμε ειδοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές σε σχέση με φερόμενη έρευνα για την UBS», σχολίασε η τράπεζα.  

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο στη σελίδα των Financial Times

Η υπόθεση της έρευνας στην οικία πρώην στελέχους του ΤΧΣ και της UBS προκάλεσε σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για ζητήματα φοροδιαφυγής και διαπλοκής.