Επεισόδιο Στεφανάκου κατά Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό - Free Sunday
Επεισόδιο Στεφανάκου κατά Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό

Επεισόδιο Στεφανάκου κατά Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό

Έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις τους αναφορικά με το επεισόδιο στο οποίο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, δημιούργησε σε βάρος του συγκρατούμενου του, πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου έχει διατάξει η Εισαγγελία Πειραιά μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσοχατζόπουλος όταν εξετάστηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου δεν νοσηλεύθηκε, δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό ενώ υπέβαλλε σχετική αναφορά στον εποπτεύοντα εισαγγελέα.

Παράλληλα το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού διεξάγει πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνες κρατουμένων.

Σύμφωνα με όσα εγιναν γνωστά, την περασμένη Πέμπτη όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν συγκρατούμενο γιατί τον ενοχλούσαν τα αναμμένα φώτα, μπήκε στο κελί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς,ο κ.Στεφανάκος, χωρίς όμως να υπάρξει ξυλοδαρμός.

Η εφημερίδα «Έθνος», γράφει σήμερα ότι "ο 77χρονος πρώην υπουργός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν σφοδρότατα. 

Δράστης του περιστατικού, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε το 2006 ο Αλκέτ Ριζάι. 

Το περιστατικό συνέβη κατά την ώρα της διαδικασίας κλειδώματος των κρατουμένων στα κελιά τους. Ο πρώην υπουργός φέρεται να διαμαρτυρήθηκε σε κρατούμενο για τα φώτα που παρέμεναν ανοικτά, ζητώντας του να τα κλείσει."