Στη Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού - Free Sunday
Στη Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού
Από άσκηση αντιμετώπισης κρούσματος στο ΕΚΑΒ Eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το όγδοο κρούσμα του κορωναϊού το οποίο διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, την φίλη, της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

«Εάν καταφέρεις να περιορίσεις το 70% των μεταδόσεων, ιχνηλατώντας τις επαφές ανθρώπων, πχ που ήρθαν από το Μιλάνο, έχεις πολύ σημαντικότερο βαθμό επιτυχίας του περιορισμού και της του περιορισμού και της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα σου. Αυτές οι τεράστιες αυξήσεις, που είδαμε στην Ιταλία, δεν έρχονται σε μία εβδομάδα, έρχονται σε 3–5 εβδομάδες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης, όπου εφάρμοζαν δρακόντεια μέτρα περιορισμού της εισόδου στη χώρα, ανθρώπων οι οποίοι προέρχονταν από τις προσβεβλημένες περιοχές της Κίνας, διαπίστωσαν αρκετές εβδομάδας μετά, γύρω στις 4 με 5 εβδομάδες μετά, κρούσματα με άγνωστο τρόπο προέλευσης» δηλωσε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορωνοϊού, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας.