Κρατούμενος στο Λιμεναρχείο μέχρι την Παρασκευή ο 76χρονος του ταχύπλοου της Αίγινας - Free Sunday
Κρατούμενος στο Λιμεναρχείο μέχρι την Παρασκευή ο 76χρονος του ταχύπλοου της Αίγινας

Κρατούμενος στο Λιμεναρχείο μέχρι την Παρασκευή ο 76χρονος του ταχύπλοου της Αίγινας

Κρατούμενος στο Λιμεναρχείο του Πειραιά θα παραμείνει έως την Παρασκευή που θα παρουσιαστεί στην Ε' τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί, ο 76χρονος που προκάλεσε το πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Σημερα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά την είσοδο του στα Δικαστήρια του Πειραιά, συνοδεία ισχυρής δύναμης του Λιμενικού, αποδοκιμάστηκε έντονα από συγγενείς των θυμάτων, δια του συνηγόρου του, Αλέξανδρου Λυουρέζου, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία. 

Στον Πειραιά είχε οδηγηθεί επίσης συνοδεία ισχυρής δύναμης  του λιμενικού σώματος για να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκάλεσε το δυστύχημα. κατά το οποίο το ταχύπλοου που οδηγούσε, προσέκρουσε και βύθισε το τουριστικό σκάφος που μετέφερε εκδρομείς από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής, αφήνοντας πίσω 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Παράλληλα, από το πρωί, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της νεκροτομής στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το  απόγευμα ή αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει γνωστό το πόρισμα του για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΑΤ, η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο ΚΑΤ, η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία είχε υποστεί μερικό  ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι κρίνεται επιτυχής

Στο ταχύπλοο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα. 


Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό Twitter του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση